Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Ivedi çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme malik bir yapı elemanıdır.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Hassaten, sertifikalı yangın kapısı fiyatları farklıdır. Bununla yanında muamele adımları ekseriyetle şunları kucakerir:

Kullanılacak kişi nüshası 100 kişkazançlı aşan yerlerde ve kesinlikle son çıkış kapılarında PUSH BAR yahut PANİK Amerikan bar olmalıdır.

Yıprak strüktürlarda bina dışlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni kuruluşlarda (ekol, kızılışmutaş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile imal edilmelidir.

Bir binada ne tür yangın merdiveni kullanılacağını sabitleme buyurmak ciğerin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut bina denetiminden mesul özel bünyelardan düşünüm yolmak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari gestaltsına şayeste yangın merdiveni seçilebilir, binanın kullanım amacına yaraşır türler yeğleme edilebilir.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasen daha geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasar çizimı, kurulumu ve bakımı dahil yürütmek üzere binalarda yangın eminği gerekliliklerini esas hatlarıyla belirtmektedir.

Bununla alay malay yangın merdivenlerinin bir yönının kemiksiz olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda sevimli zayiatının olma ihtimali vahim oranda düşmektedir.

- Sertifikalı olan yangın kapılarımız sayesinde firmanızın ISO aşamalarından geçmesini katkısızlar.

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere hareketsiz yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate alınarak zaruri nüshada yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Yangın eminği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası Yangın çıkış kapısı istanbul üzere yangın riskinin elan faziletli evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Yangın Bapları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapısının en ana kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

derunin yerleştirilen mekanizmanın esenlıklı çdüzenışıp çallıkışmadığını periyodik kontroller ile izlem kılmak ve rastgele bir arızada giderilmesini temin etmek önemlidir.

Report this wiki page